In een onopvallende hoekwoning in het centrum van het landelijk en charmant gelegen Sint-Denijs is het restaurant L’Envie gelegen. We hadden eerder al kennis gemaakt met het concept en vonden het een tasting waard.
We hebben de ideale dag uitgekozen, want de hitte wordt net verdreven door een stevige bui. Enige minpuntje een aperitiefje buiten nuttigen zal er niet inzitten.
Chef David Grosdent en gastvrouw Ines Vankeirsbilck zwaaien hier de plak. Beiden hebben al een mooi culinair palmares op hun naam, alvorens ze hun eigen restaurant begonnen.
De aankomst heeft iets statig, we dienen aan te bellen alvorens de deur wordt geopend. We worden vriendelijk; corona-proof ontvangen en naar onze tafel begeleid.
Hier gelukkig geen plastic wanden tussen de verschillende tafeltjes, dit blijft voor ons iets freaky.
Onze tafel is aan het raam gelegen. Vanaf hier hebben we zicht op de open keuken en op het intense gebeuren dat zich daar tijdens onze experience afspeelt.
De inrichting van de zaak is gezellig klassiek met een moderne touch. Er is een goeie lichtinval waardoor je een aangenaam gevoel krijgt.
We gaan voor een verfrissend glaasje huischampagne en krijgen er vier mooi gepresenteerde amuses bij. De toon voor de rest van het menu is meteen gezet.
De mosselen met gekonfijte aardappelen en emulsie van look weten ons te verrassen. Verder krijgen we nog een soesje op basis van herve-kaas en een crème van erwten met olie van munt en mascarpone.
De bereiding van vis op basis van aardappelen en look vinden we iets te bombastisch als amuse.

We besluiten voor het 5 gangen menu te gaan vergezeld van aangepaste
wijnen.
We beginnen met de gemarineerde sardines met geitenkaas van Coquelicots en sumac. Een prachtig zomers plaatje op het bord.
Een frisse starter met perfecte kruiding en het nodige pit.

Het tweede voorgerecht is op basis van uien Di Tropea uit het Zuiden van Italië. Erbij zijn er gefermenteerde capucijnwortelen en een mousseline van Geuze “mariage parfait”.
Niet alleen een mooie presentatie, maar ook een higher level om ui te brengen. De smaken zitten perfect.

Als laatste voorgerecht krijgen we een perfect gebakken stukje pladijs uit onze Noordzee. Erbij courgette uit eigen tuin, gefrituurde kappertjes en een jus van lacto, gefermenteerde look en vadouvan. Alweer een mooie compositie op het bord. Onze getriggerde smaakpapillen weten het zachte sausje met pittige accenten te waarderen.

Voor het hoofdgerecht houden we initieel onze adem in.
We krijgen perfect gegaarde duif uit le pays des Collines. Erbij wordt een sausje geserveerd van 100% cacao. Het geheel wordt afgewerkt met warmoes en rode biet.
Voor de eerste keer weet duif ons te bekoren. De typische smaak van het vlees in combinatie met de gedurfde saus met wat bittere toets is een geslaagde combinatie. De kruiding is top. Petje af hiervoor.

Het verrassende dessert is een yoghurt sorbet op basis van selder, een limonade van lavas en Italiaanse bio-citroenen. Erbij wordt een degustiefje geserveerd op basis van wodka.
Lekker zomers en fris. Een leuke afsluiter.

Alvorens we het aanbod krijgen om nog een koffie te nuttigen, krijgen we al de heerlijk ogende friandises gepresenteerd. Een schoonheidsfoutje, maar het zou zonde zijn om er zelf geen potje heerlijk geurende bakje troost bij te vragen.
De friandises, oa bestaande uit Luikse wafel en een zelfgebakken cakeje smelten één voor één op onze tong.
Zo hoort een tasting te worden afgesloten! 🙂

Restaurant L’Envie is een bezoekje waard. Liefhebbers van een verfijnde klassieke keuken met een moderne touch en met respect voor streekproducten komen hier zeker aan hun trekken.
Oordeel Mr Couvert
Food: 8/10
Service: 8/10
Feel-good experience: 8/10